На Великден днес се отслужва вечерня - празнично богослужение за така нареченото Второ Възкресение

...
На Великден днес се отслужва вечерня - празнично богослужение за така нареченото Второ Възкресение
Коментари Харесай

В първия ден на Великден се отслужва Второ Възкресение

На Великден днес се отслужва вечерня - празнично свещенодействие за по този начин нареченото Второ Възкресение Христово.
Прочетете още
На тази празнична литургия, по традиция, се четат текстове от Евангелието на разнообразни езици, отдадени на Възкресението на Божия наследник - Иисус Христос. Така се припомня, че богатствата новина за Христовото Възкресение е била отнесена от апостолите до всички нации по света.

Богослужението започна с празничния тропар за Възкресение Христово, който се извършва на църковнославянски език. С него Църквата възвестява успеха на живота над гибелта, която е направил Нашият Спасител - Иисус Христос.

Възкресение Христово, или Великден, е денят, в който християните честват Възкресението на Сина Божи Иисус Христос на третия ден, откакто е разпънат на кръст и заровен. Със гибелта си Иисус Христос е изкупил греховете на човечеството, а с Възкресението си дал вяра за живот след гибелта. В евангелските текстове постоянно се загатва, че приживе Иисус Христос неведнъж е предсказвал разпъването си на Кръста и Възкресението си след три дни. Когато на третия ден след погребението му Мария Магдалина отива с други дами в гробницата, с цел да намаже тялото на Иисус с благовонни масла, каквато е била древноюдейската традиция, намира гробницата празна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР